Sastojci:
Biskvit
3 jajeta
150 g šećera
150 g brašna
60 ml mleka
½ praška za pecivo
1 limun (kora)
Fil
2 jaja
75 gr šećera u prahu
1 vanil-šećer
100 g čokolade za kuvanje
120 g putera
Glazura
50 g čokolade za kuvanje
50 ml slatke pavlake
Priprema:
Biskvit
1. Odvojiti belaca od žumanaca pa penasto umutiti belanca.
2. Dodavati jedno po jedno žumance uz neprestano mešanje.
3. Zatim postepeno dodavati šećer, mleko i na kraju polako dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Smesu dobro umututi i na kraju dodati rendanu koru limuna. Promešati i usuti u pleh (22×32 cm) i peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 12 minuta.
Fil
1. Na pari umutiti jaja sa šećerom u prahu i vanil-šećerom dok se ne dobije gusta masa. Skloniti sa pare i dodati izlomljenu čokoladu. Mešati dok se čokolada ne otopi. Dobro sjedinjenu smesu ostaviti da se ohladi.
2. Posebno penasto umutiti puter pa postepeno dodavati u otopljenu čokoladu uz neprestano mućenje miskerom.
Finalni postupak
1. Pečeni biskvit prebaciti na vlažnu kuhinjsku krpu i urolati.
2. Ostaviti da se ohladi pa odmotati i premazati pripremljenim filom.
3. Ponovo urolati, uviti u providnu foliju i ostaviti da se ohladi.
Glazura
1. Usitnjenu čokoladu preliti ugrejanom slatkom pavlakom i mešati dok se ne rastopi.
2. Hladan rolat preliti glazurom i ostaviti na se glazura stegne.