Start Deserti Slatka testa Bakine knedle sa šljivama

Bakine knedle sa šljivama

Foto: Stockfood
Foto: Stockfood

4. Prohlađen krompir oljuštiti i izrendati na krupno rende. Šljive oprati, izvaditi koštice i u svaku šljivu sipati po kašičicu šećera.
5. Sve sastojke sastaviti u dubljoj činiji i umesiti kompaktno testo pogodno za rad i ne preterano tvrdo.
Finalni postupak
1. Testo prebaciti na radnu površinu i formirati oblik valjka.
2. Iseći na 20 delova i svaki deo blago rastanjiti na dlanu, u sredinu položiti šljivu pa s krajeva skupiti testo da se zatvori i oblikovati kuglicu.
3. U većem loncu ugrejati vodu da provri a zatim dodavati formirane knedle i kuvati dok ne isplivaju na površinu.
4. Kuvane knedle vaditi rešetkastom kašikom i odmah valjati u pripremljen posip.
5. Servirati tople knedel uz npr. vanil krem ili kiselu pavlaku.

Ako želite da pripremite griz knedle sa šljivama recept vas očekuje OVDE.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net