Sastojci:
Marinada
1 kašika aleve paprike
3 kašike balzamiko sirćeta
1 kašika suvog začina
½ kašičice bibera
1 kašičica soli
3 kašike ulja
3 kašike vinskog sirćeta
1 kašika smeđeg šećera
100 ml vode
I još
6 svinjskih krmenadli
puter
peršunov list
Priprema:
1. Krmenadle odvojiti od kostiju, pa ih preko folije istanjiti tučkom za meso.
2. U činiju, pogodnu za mariniranje, dodati sve začine i dobro promešati.
3. Dodati krmenadle i što bolje umočiti u marinadu. Poklopiti posudu i ostaviti 4-5 sati u frižideru (najbolje preko noći).
4. Sutradan, meso izvaditi iz frižidera da odstoji na sobnoj temperaturi oko pola sata.
5. Zatim, meso neposredno pre pečenja posoliti i ispeći na roštilju ili gril-tiganju, na umerenoj temperaturi sa obe strane (desetak minuta).
6. Skloniti sa vatre, odložiti na tanjir, prekriti alu-folijom i ostaviti pet minuta da meso odmori.
7. Na krmendale staviti po komadić putera, posuti seckanim peršunom i servirati uz prilog po želji i salatu od sezonskog povrća.