Sastojci:
Za koru:
9 jaja
9 kašika šećera
2 kašike prezle
100 g otopljene čokolade
100 g mlevenih oraha
malo ruma
Za fil:
200 g putera
100 g šećera u prahu
100 g kristal šećera
100 g otopljene čokolade
malo kuvane crne kafe
2 jajeta
1 vanil-šećer
Za dekoraciju:
100 g rendane čokolade
Priprema:
Kora:
1. Penasto umutite žumanca postepeno dodajući šećer.
2. Prelijte prezlu s malo ruma pa dodajte u umućena žumanca.
3. Zatim dodajte mlevene orahe i otopljenu čokoladu.
4. Posebno umutite belanca u čvrst sneg pa lagano sjedinite s prethodnom smesom.
5. Sipajte u podmazan pleh prečnika 24 cm i pecite na 200°C dok ne porumeni.
6. Ostavite da se potpuno ohladi, pa presecite vodoravno napola.
Fil:
1. Umutite na pari jaja postepeno dodajući šećer i vanil-šećer.
2. Zatim dodajte malo kuvane crne kafe i čokoladu izlomljenu na kockice. Dobro promešajte da se čokolada otopi.
3. Ostavite da se prohladi te sjedinite puterom umućenim sa šećerom u prahu.
Finalni postupak:
1. Koru premažite sa 3/4 fila i preklopite drugom korom.
2. Preko gornje kore i bočnih stranica nanesite ostatak fila i odozgo narendajte čokoladu.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net