Kokosovo ulje, kakao i med glavni su sastojci zdrave domaće čokolade koju će lako napraviti i kuvarice početnice.
Sastojci:
2 kašike kokosovog ulja, omekšalog
2 kašike kakao-praha
pola kašike meda
Priprema:
U maloj posudi pomešajte sva tri sastojka i mešajte da se dobro povežu. Slatkoću prilagodite svom ukusu. Sipajte čokoladnu smesu u pleh obložen papirom za pečenje i zagladite lopaticom.
Staviti čokoladu u zamrzivač na 20 minuta, a potom izvaditi i izrezati nožem na komadiće. Važno je da se kokosovo ulje nije potpuno otopilo jer će se kokosovo ulje i kakao prah razdvajati.
Za glatku teksturu je najbolje koristiti čvrsto ili omekšalo kokosovo ulje. Ovaj recept je neverovatno prilagodljiv pa slobodno budite kreativni! Dodajte više ili manje meda, komadiće kokosa, narezane bademe, pistaće, sušeno voće, komadiće sirovog kakaoa… kombinacije su beskrajne.