Sastojci:
1 kg jagoda
500 g šećera
100 ml vode
sok od 1 limuna
2 kašike meda
1 kašičica cimeta
malo konzervansa
Priprema:
1. U šerpi u kojoj će se kuvati džem pomešati vodu sa šećerom, pa prokuvati nekoliko minuta da se šećer otopi.
2. Dodati očišćene jagode i nastaviti kuvanje dok jagode ne omekšaju.
3. Kada jagode omekšaju, izgnječiti ih gnječilicom za pire i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi. U toku kuvanja skidati penu.
4. Kuvati dok se ne dobije gušća smesa. (Izdvojiti malo džema na tacnu i ako se ne razliva, džem je gotov).
5. Iscediti sok od limuna, dodati cimet i med, pa kuvati još 5 minuta. Na kraju dodati malo konzervansa, promešati i isključiti.
6. Džem sipati u tegle dok je još vruć i poklopiti.
7. Teglice zamotati u deblje krpe i ostaviti ih da se polako hlade.