Sastojci:
Za koru:
250 g brašna
200 g šećera
250 g margarina
3 jajeta
1 prašak za pecivo
Za fil:
2 vanil-šećera
2 pudinga od vanile
2 kašike šećera
7 dl mleka
6 dl pavlake
2 tegle od 800 g kompota od
višanja
2 crvena preliva za kolače
Priprema:
Kora:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti brašno, jaja, šećer, margarin i prašak za pecivo i umutiti mikserom.
2. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Fil:
1. U šerpu sipati 5 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti ostatak mleka, vanil-šećer i prašak za puding, pa sipati u pripremljenu masu. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne zgusne.
3. U vruć fil dodati pavlaku i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Preko pečene kore preliti pripremljen fil i sačekati da se stegne.
2. Višnje dobro ocediti i rasporediti preko fila.
3. U preostalom soku od višanja skuvati crveni preliv za kolače i preliti preko višanja.