Sastojci:
200 g keksa prelivenog čokoladom
100 g + 50 g margarina
500 g sitnog sira
500 ml slatke pavlake
100 ml mleka
1 limun
4 kašike šećera
2 vanil-šećera
3 kesice želatina
1 čaša sirupa od borovnica (ili domaća marmelada)
100 g čokolade
Priprema:
1. Za beli fil pomešati 2 kesice želatina sa 12 kašika vode, te ostaviti da nabubri.
2. U multipraktiku izmešati sir sa šećerom, vanil-šećerom i korom i sokom limuna.
3. Posebno umutiti 300 ml slatke pavlake s mlekom u čvrst sneg.
4. Želatin otopiti (na pari ili 10 sekundi u mikrotalasnoj).
5. Dodati mešavinu od sira u šlag, pa umutiti mikserom. Zatim postepeno dodavati otopljen želatin uz neprestano mućenje.
6. Za prvi sloj torte samleti keks, pomešati ga sa 100 g otopljenog margarina, te utisnuti u okrugli kalup.
7. Zatim premazati polovinu belog fila i staviti u frižider na pola sata da se stegne.
8. Pomešati 1 kesicu želatina sa 6 kašika vode, te nakon 10 minuta otopiti.
9. Umešati u sirup ili marmeladu, mešati nekoliko minuta, a zatim ovom smesom preliti beli fil. Vratiti u frižider na 1 sat.
10. Nakon toga premazati drugu polovinu belog fila.
11. Na kraju otopiti čokoladu sa 200 ml slatke pavlake i 50 g margarina (ne sme da proključa).
12. Skloniti s ringle i mešati dok se ne prohladi.
13. Izvaditi tortu iz kalupa, te preliti čokoladom. Vratiti u frižider na bar još 1 sat.