Sastojci:
Za koru:
6 belanaca
6 kašika šećera
1 kašika ulja
2 kašike brašna
2 kašike mlevenog keksa
200 g pečenih lešnika
250 g eurokrema
½ praška za pecivo
Za fil:
1 l mleka
6 žumanaca
2 pudinga od vanile
6 kašika brašna
100 g čokolade
300 g margarina
8 kašika šećera,
550 g pti ber keksa
3 dl mleka (za potapanje keksa)
Za dekoraciju:
2 šlaga
2 dl mleka
1 kremfiks
100 g čokolade
Priprema:
Kora:
1. Umutiti belanca u čvrst sneg postepeno dodajući šećer.
2. Zatim dodati ulje, brašno pomešano s praškom za pecivo, mleveni keks i lešnike.
3. Sve dobro sjediniti, pa uliti u podmazan i brašnom posut pleh. Peći 15 minuta na 180°C.
4. Gotovu koru premazati eurokremom.
Fil:
1. Penasto umutiti žumanca, pa dodati malo mleka, puding i brašno. Mutiti dok se grudvice ne razbiju.
2. Preostalo mleko ostaviti da provri, a zatim uliti pripremljenu smesu i mešati dok se ne zgusne.
3. Skloniti s ringle i ostaviti da se ohladi, a zatim spojiti s margarinom umućenim sa šećerom.
4. Fil podeliti na dva dela: jedan ostaviti žut, a u drugi dodati otopljenu čokoladu i sve dobro promešati.
Finalni postupak:
1. Na koru s eurokremom poređati red keksa natoljenog mlekom, te premazati žutim delom fila.
2. Poređati još jedan red keksa, a potom ga premazati čokoladnim delom fila.
3. Umutiti šlag s mlekom i kremfiksom, pa premazati ceo kolač. Ukrasiti rendanom čokoladom.