PRIPREMA:
1. U dubljoj posudi rastopiti kvasac u 1 dl mlakog mleka sa po kašičicom šećera i brašna i ostaviti da nadođe.
2. Za to vreme u drugoj posudi pomešati polovinu brašna sa preostalim mlekom, pa dodati jogurt, pavlaku, ulje i jaja. Posoliti po ukusu, te dodati nadošli kvasac.
3. Umesiti testo postepeno dodavajući preostalo brašno.
4. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
5. Nadošlo testo podeliti na 8 jufki i ostaviti ih da odstoje još 15 minuta.
6. Svaku jufku razviti, premazati je omekšalim margarinom i posuti mlevenim čvarcima.
7. Tako pripremljene jufke rešati jednu preko druge, a zatim ih ostaviti da odstoje još oko 30 minuta.
8. Testo razviti oklagijom do željene debljine, pa pogačice vaditi čašom ili modlom.
9. Reati ih u podmazan pleh, premazati umućenim žumancetom i po želji posuti kimom.
10. Peći u zagrejanoj rerni na 250 °C oko pola sata.