Start Deserti Gnezda s orasima

Gnezda s orasima

Foto: Torte i kolači
Foto: Torte i kolači

Sastojci:

200 ml vode
300 g mlevenog keksa
200 g šećera
150 g margarina
100 g čokolade
150 g mlevenih oraha
Za dekoraciju:
100 g seckanih oraha
300 g lešnik krema

ISPROBAJTE I… Čokoladna gnezda

Priprema:

1. U manjoj šerpi sjediniti vodu, margarin, šećer i izlomljenu čokoladu, pa kuvati na umerenoj temperaturi dok se svi sastojci ne rastope i ne sjedine.
2. Skloniti s ringle, te umešati mlevene orahe i keks. Ostaviti da se masa stegne i prohladi.
3. Od pripremljene smese nauljenim dlanovima oblikovati kuglice veličine oraha.
4. Kuglice uvaljati u sitno seckane orahe i slagati na tacnu za služenje.
5. Prstom u sredini kuglica napraviti udubljenje za punjenje.
6. Lešnik krem sipati u poslastičarski džak, pa manje količine istisnuti u udubljenja na kolačićima.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net