Sastojci:
4 kašike maslinovog ulja
1 manji crni luk
1 čen belog luka
3 kašike brašna
1.2 l tople vode
2 pileće kocke za supu
250 ml neutralne pavlake
60 ml kisele pavlake
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
1 manja glavica brokolija
120 g čedar sira
Priprema:
1. Crni i beli luk očistiti i sitno iseći. Brokoli rastaviti na manje komade, očistiti, oprati i ostaviti da se ocedi. U toploj vodi rastvoriti kocke za supu.
2. Dublju šerpu ugrejati pa dodati maslinovo ulje i crni luk. Uz redovno mešanje, propržiti luk 3-4 minuta, a zatim smanjiti temperaturu i dinstati luk dok ne omekša i postane providan.
3. Dodati beli luk i propržiti.
4. Zatim, dodati brašno i propržiti uz stalno mešanje, vodeći računa da ne promeni boju.
5. Uz neprestano mešanje dodati polovinu pripremljene tečnost i nastaviti sa kuvanjem narednih 3-4 minuta.
6. Zatim, dodati ostatak i sačekati da provri, pa dodati brokoli i kuvati na umerenoj temperaturi 20-ak minuta.
7. Kiselu pavlaku pomešati sa malo čorbe (jedna kutlača).
8. Neutralnu pavlaku dodati u čorbu, začiniti prema ukusu i isključiti ringlu.
9. Kad se čorba sasvim umiri tj. prestane da vri i samo struji dodati kiselu pavlaku uz stalno mešanje.
10. Na kraju dodati rendani sir i mešati dok se ne istopi.
11. Poslužiti toplo, uz dodatak sira i bibera.