Bela glazura
Sastojci:
300 g šećera u prahu
2 belanceta
½ limuna (sok)
Priprema:
Šećer u prahu dobro pomešati sa belancima i sokom od limuna da se dobije glatka smesa bez grudvica. Glazuru naneti na minjone pa sušiti u mlakoj pećnici da minjoni dobiju lep sjaj.
Glazura od kafe
Sastojci:
300 g šećera u prahu
120 ml jake (proceđene) crne kafe
Priprema:
Šećer u prahu dobro promešati sa ohlađenom i proceđenom kafom da se dobije fina smesa bez grudvica. Minjone obložiti pripremljenom glazurom i sušiti u mlakoj pećnici da dobiju lep sjaj.
Glazura od čokolade
Sastojci:
200 g šećera u prahu
2 belanceta
120 g rastopljene čokolade
Priprema:
Sve sastojke mutiti nad parom dok smesa ne postane glatka. Po potrebi, dodati nekoliko kapi meda. Vrućom smesom preliti minjone i sušiti u toploj pećnici.
Glazura od čokolade sa maslacem
Sastojci:
120 g šećera u prahu
100 g čokolade
80 ml vode
50 g maslaca/putera
Priprema:
Šećer, struganu čokoladu i vodu kuvati na umerenoj temperaturi dok smesa ne postane gusta. Ostaviti da se malo prohladi pa dok je glazura još mlaka dodati maslac i sve dobro sjediniti.
Glazura sa pomorandžom
Sastojci:
200 g šećera u prahu
½ limuna (sok)
1 pomorandža (kora)
Priprema:
Šećer, sok od limuna i struganu koru pomorandže dobro umutiti da se šećer potpuno otopi i smesa sjedini.