Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa
Kora
5 jaja
5 kašika brašna
5 kašika šećera
150 g oraha
½ praška za pecivo
Fil
1 l mleka
1 puding od vanile
4 kašike gustina
150 g šećera u prahu
5 kašika šećera
200 g margarina
1 vanil-šećer
Dekoracija
šećer u prahu
1 vanil-šećer
Priprema:
Kora
1. U dubljoj posudi umutiti belanca, dodati šećer i jedno po jedno žumance.
2. Lagano umešati brašno pomešano s mlevenim orasima i praškom za pecivo. Sve sastojke povezati varjačom.
3. Pripremljenu smesu izliti u pleh obložen pek-papirom i peći u rerni na 180°C dok ne porumeni.
Fil
1. Šećer, vanil-šećer i 800 ml mleka staviti da se kuva. U ostatak mleka razmutiti puding od vanile i gustin, pa zakuvati u ključalo mleko. Ostaviti da se ohladi.
2. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa sjediniti s ohlađenim pudingom.
Finalni postupak
1. Na radnoj površini oklagijom razvući lisnato testo na veličinu pleha, pa na poleđini tepsije ispeći dve kore.
2. Kolač filovati sledećim redosledom: kora od lisnatog testa, fil, kora od oraha, fil, kora od lisnatog testa.
3. Nafilovan kolač ostaviti na hladnom mestu da se stegne. Ohlađenu krempitu seći na kocke, posuti šećerom u prahu pomešanim sa vanil šećerom i poslužiti.