Sastojci:
Podloga
250 g mlevenog keksa
100 g mlevenih lešnika
100 ml mleka
125 g putera
125 g šećera u prahu
Fil
1 l mleka
250 g šećera
6 jaja (žumanca)
2 pudinga od vanile
4 kašike oštrog brašna
125 g putera
I još
14 malih kroasana (vanil-punjenje)
500 ml slatke pavlake
400 g jagoda
100 g očišćenih pistaća
Priprema:
Kora
1. Omekšali puter penasto umutiti sa šećerom u prahu. Keks sjediniti s lešnicima i dodati mleko, pa dobro izmešati sastojke.
2. Zatim, dodati umućen puter i dobro umutiti da se dobije homogena smesa.
Fil
1. U 200 ml mleka dodati puding i brašno pa dobro umutiti sastojke. Zatim, dodati žumanca i sve sjediniti.
2. Zakuvati 800 ml mleka sa šećerom, pa kada se šećer otopi i mleko počne da vri dodati pripremljenu masu i mešati neprestano sve dok se ne dobije gusta i čvrsta masa.
3. Pripremljenu smesu ostaviti da se prohladi, pa postepeno dodavati puter isečen na listiće i mešati dok se sastojci ne sjedine.
Finalni postupak
1. Dno okruglog kalupa za tortu (Ø=28 cm)obložiti smesom od keksa i dobro utisnuti masu.
2. Zatim, premazati ⅓ fila i ravnomerno rasporediti.
3. Dodati seckane jagode, pa naneti ⅔ fila.
4. Poređati kroasane i sve premazati preostalim filom, pa ostaviti da se ohladi u frižideru.
5. Tortu ukrasiti čvrsto umućenom slatkom pavlakom. Ivice posuti seckanim pistaćima, a tortu zatim ukrasiti seckanim jagodama formirajući srcasti oblik.