Start Kuvamo sa Kuvamo sa: Kuvarancije po Cicinim receptima

Kuvamo sa: Kuvarancije po Cicinim receptima

Kada ste shvatili da gajite ljubav prema ukusnom zalogaju?

Ne sećam se. Kao i većina klinaca, znam da sam oduvek bila veliki probirač, sada sam to malo manje ali i dalje ne volim sve da jedem. Verovatno je ljubav prema dobrom zalogaju iz toga i proizašla, ne volim svu ali volim dobru hranu. A šta smatram dobrom hranom? Vidi se na Kuvarancijama.

Bez koje namirnice ne biste mogli da kuvate?

Jedino bez čega ne mogu da zamislim kuvanje su začini, počevši od soli, bibera, ljute paprike i nezamenljivih začinskih biljki kao što su peršun, celer, bosiljak, origano, ruzmarin. Sve smišljam od onoga što trenutno imam u frižideru, a to opet uglavnom zavisi od sezone. Kad su slatkiši u pitanju, za razliku od neobaveznog šećera, orasi (lešnik ili badem) ili čokolada su neizbežni.

Koje jelo po vašem mišljenju najbolje oslikava lepote i ćudi ravnice?

Ravnica je asocijacija na široko, široko mi je asocijacija na bogato, a bogato je tipičan vojvođanski nedeljni ručak opevan u mnogim pesmama: supe, sosa, mesa, štrudle, … i rezanci s makom. A ravnicu kao ovu našu, tu različitost ljudi i uopšte veliku raznolikost svega, možda baš najviše oslikava hrana kao mešavina istoka i zapada, nemačko-mađarsko-tursko-slovensko zamešateljstvo pretočeno u našu kuhinju, od kobasica, slanine, paprikaša preko ribljih specijaliteta, slatkih i slanih štrudli, krompira i kiselog kupusa do vojvođanske česnice…

Da li pratite kulinarske emisije i koje je Vaše mišljenje o trenutno aktuelnom zabavnom programu tog tipa?

Redovno ne pratim ništa. TV uglavnom gledam kada slučajno naletim na nešto što mi se svidi kao npr. putopisne emisije Tonija Bourdejna, Endrjua Zimerna, ili Najdželu Loson. Više sam okrenuta internetu (ako ne za kompjuterom, telefon mi je stalno na mreži), ne samo zbog svog posla, generalno je mnogo zanimljivije, postoji mnogo više izbora u odnosu na TV, sama biram šta ću i koliko nešto da gledam. Osim Youtube, Pinterest mi je zakon za pretraživanje recepata.

Koji recept na Vašem blogu čitaoci nikako ne bi smeli da propuste?

Ni jedan recept, naravno. Ali, realno nikako ne bi smeli propustiti moje komentare i napomene koje pišem u skoro svakom receptu. Osim što su to komentari u smislu kako neko jelo može da se popravi ili slučajno pokvari, mislim da su te crtice mimo recepta, suština mog bloga i moj lični pečat koji u stvari svaki blog i treba da ima. I svakako ne bi trebali da propuste muziku u pojedinim receptima, kada uz muzičku podlogu hrana dobija dodatnu dimenziju.

U nastavku pogledajte kakav je meni Svetlana odabrala…