Koliko je blog prisutan u Vašem svakodnevnom životu i na koji način?
Iako ne objavljujem recepte svakodnevno, već u nekom ritmu koji mogu da ispratim s obzirom na svoje obaveze, blog je ipak uvek tu i uvek prisutan. Naime, čak i kada ne pripremam jela za slikanje i blog, po glavi se često vrzmaju planovi šta bi to sledeće moglo biti objavljeno, kako da savladam i predstavim neki novi recept, javljaju se ideje kako bi bilo zgodno slikati neko jelo ili koje bi nove kuhinjske alatke i posudice valjalo nabaviti. Sve to su slatke muke, jer kada se nešto voli i predstavlja koristan hobi, onda i svakodnevna neka vrsta rada na blogu ne predstavlja nikakav napor.
Šta Vas je podstaklo da pokrenete blog?
Blog je nastao u veoma teškom životnom razdoblju, kada sam prolazila kroz mučan razvod. Otkrila sam neke domaće i svetske blogove i shvatila da i ja na tom polju ima štošta da ponudim. Započet je kao potreba da nečim zabavim misli, a nastavio da traje i dugo nakon što je loš period završen. Nedavno je blog Kuhinja zaposlene žene proslavio 5. rođendan sa namerom da i dalje traje, u još boljoj verziji.
Anthony Bourdain ili Rudolph van Veen?
Rudolph, apsolutno. Anthony ima svoju publiku i svoj manir emisija, ali je Rudolph taj koji nam stalno prikazuje svoje majstorluke u kuhinji, kako slane, tako i slatke, a to je ono što pre svega cenim.
Koje jelo je obeležilo Vaše detinjstvo?
Pohovana piletina. Moja baka ju je često pravila, a i mama. Sada kada se vratim u detinjstvo i neki ručak – prvo mi pada na pamet pile isečeno na komade, uvaljano u brašno, pa u jaja i ispohovano na srednjoj temperaturi. Uz to ispržen krompir, onako domaćinski, na masti, i zelena salata sa obaveznim iseckanim mladim lukom, zajedno sa perima, i poslužena iz naročite četvrtaste činije.
Da li više volite da kuvate ili da kuvaju za Vas?
Da kuvam. I više volim da kuvam, nego da jedem, mada me često zavitlavaju – koliko li tek volim da kuvam…
Na sledećoj strani pogledajte kako je Tanja osmislila Menu i za koju priliku…