Start Kuvamo sa Kuvamo sa Zoricom Pavlović – Pomoravkom!

Kuvamo sa Zoricom Pavlović – Pomoravkom!

U Vašem radu primećuje se velika ljubav i predanost koju gajite prema dobrom zalogaju. Da li biste sebe opisali kao gurmana?

Volim da pojedem lepo pripremljeno jelo. Nisam sigurna da sebe vidim kao gurmana jer hranu, uopšte, uzimam kao nešto što je potrebno da bi imali noramalan, svakodnevan, kvalitetan život. Nešto, sa čim ću poslužiti svoje najdraže i sa kojom ću im pokazati koliko ih volim i koliko su mi važni.

Koje jelo ili kategoriju hrane smatrate ličnim kecom iz rukava?

Testa i peciva – tu sam na svom. Obožavam da mesim testa i da se tako igram, ali isto tako volim da ih i jedem. Ali, imam jednu manu – peciva volim da jedem samo dok su topla i sveža, kasnije više nisam zainteresovana za njih. Zato uvek, kada pripremam bilo šta od testa, spremim samo onoliko koliko ćemo pojesti dok je sveže.

Sa čitaocima rado delite i fotografije iz privatnog života, pa su tako mogli da se susretnu i sa Vašim suprugom. Koliko je on uticao na Vašu odluku da svoje kulinarske veštine podelite sa širom publikom?

Suprug je moja najveća podrška u životu. To je čovek na koga uvek mogu da se oslonim, bez obzira koja je moja odluka. Iskreno rečeno, on tu uopšte nije uticao jer veruje u moje odluke i zna da ću uvek doneti onu pravu, koja je vezana za nas i našu porodicu. Moja najveća radost je kad vidim da je zadovoljan sa onim što sam pripremila. Mada je on, u suštini, vrlo jednostavan čovek.

Koje je najegzotičnije jelo koje ste pripremali ili imali priliku da probate?

Pored naše, tradicionalne, kuhinje u mojoj kuhinji pripremam i mnoga jela sa područja na kom živim već 42 godine – Kanadi. Ali ta jela uvek prilagodim nama i našem ukusu.
Nisam sigurna da sam pripremila bilo koje egzotično jelo. E, sad – šta je egzotično jelo? Mi putujemo jako puno ali se retko upustim u avanturu da jedem nešto što ne znam šta je.

I za kraj, pitanje koje se samo nameće sagledavajući Vaš rad – odakle crpite energiju i inspiraciju?

Najveća inspiracija dolazi sa interneta, mojih ručno ispisanih recepata, koje skupljam još iz srednje škole, raznoraznih kuvara na engleskom i srpskom jeziku, ljubavi prema kuvanju i želji da pripremam raznoliku hrana, koja je zdrava (trudim se da kuvam na zdrav način, mada ne uspem uvek). Želim da pomognem mladim domaćicama, koje u današnje vreme i nemaju baš tako puno vremena za kuhinju i kuvanje. Možda, da im olakšam donošenje odluke šta spremiti porodici za ručak, a da ne provedu sate i sate u kuhinji. I, naravno, da sve to bude zdravo i ukusno.

U nastavku pogledajte Zoričin predlog šta poslužiti za neobaveznu večeru sa prijateljima…