Sastojci:
– 1 veći svinjski file
– 1 glavica luka
– 2 crvene paprike
– 4 veća krompira
– 2 dl belog vina
– 1 dl soka od paradajza
– 2 kašičice senfa
– origano, ulje
– mešavina začina
Priprema
1. Svinjski file očistiti od masnoći i žilica, a zatim ga premazati senfom i posuti origanom. Ovako pripremljeno meso pržiti na vrelom ulju sa svih strana da porumeni, a potom ga izvaditi i ostaviti na toplom.
2. Crvenu papriku iseći na štapiće, a crni luk na kockice.
3. Na masnoći od mesa propržiti crni luk i papriku pa sipati belo vino. Sačekati da alkohol ispari te dodati sok od paradajza, malo vode, origano i začine po ukusu.
4. Prženi file iseći na medaljone i vratiti u šerpu sa povrćem pa sve zajedno kratko prokuvati.
5. Krompire oguliti i iseći na manje kocke, a zatim ispržiti na vrelom ulju. Prženi krompir dodati pred kraj kuvanja u smesu sa mesom i promešati.