Sastojci:
Kora
4 jajeta
200 g šećera
250 g brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakaoa
400 ml mleka
180 ml ulja
6 kašika džema od kajsija
Preliv
22 kašike šećera
10 kašika vode
200 g mlevenih oraha
200 g čokolade
250 g margarina
Priprema:
1. Umutiti penasto belanca sa šećerom, pa postepeno dodavati žumanca (jedno po jedno) neprekidno muteći.
2. Zatim umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom, te dodati pekmez, ulje i mleko.
3. Sve dobro sjediniti, uliti u đuveč pleh obložen pek-papirom.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
5. Gotovu koru ostaviti da se ohladi.
Fil
1. U šerpi otopiti margarin sa vodom i šećerom. Pred kraj dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.
2. Zatim skinuti sa vatre i umešati orahe.
Finalni postupak
1. Fil razliti preko ohlađene kore.
2. Kolač ostaviti da se ohladi, a onda seći na kocke ili štanglice i po želji posuti mlevenim orasima.