Takođe, ulja za kuvanje i spremanje hrane ne treba držati u frižideru jer se masnoća sakuplja i tako se na površini izdvaja masniji sloj.
Med nije potrebno držati na hladnom mestu a posebno ne u frižideru, jer med je naminirnica koja se ne kvari. Čuvanjem u frižideru brzo dolazi do kristalizacije meda što nije poželjno.
Kisele krastavce i drugu pasterizovanu hranu i zimnicu nije neophodno čuvati u frižideru jer se ovim namirnicama u toku pripreme dodaje so, kisellina i drugi konzervansi. Isto važi i za soja sos.
Osim ako vaša kuhinja nije ekstremno topla paradajz nema potrepe držati na hladnom mestu. Hladnoća loše utiče na paradajz jer se opna brzo smežura i dobije crne fleke. Isto se odnosi i na bobičasto voće, koje usled čuvanja u frižideru otpušta i neprijatan miris buđi.
Kao što je poznato, avokado se upotrebljava samo kada je zreo jer je tada dovoljno mekan i ukusan. Ukoliko avokado čuvate u frižideru usporićete proces zrenja a samim tim nećete biti nagrađeni sjajnom teksturom i finim ukusom avokada.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net