Sastojci:
Testo
400 g brašna
½ kašičice soli
200 ml mlakog mleka
1 kašičica šećera
15 g kvasca
100 ml ulja
1 žumance
Nadev
200 g eurokrema
Priprema:
1. U mleko dodati šećer i kvasac, promešati i ostaviti da zapeni.
2. Brašno prosejati, pomešati sa solju, dodati kvasac, ulje i žumance pa umesiti mekano testo pogodno za rad. Prekriti pamučnom krpom i ostaviti na toplom da se udvostruči.
3. Pripremljeno testo podeliti na dva dela i formirati jufkice, pa ostaviti da se odmore desetak minuta.
4. Svaku jufkicu rastanjiti na debljinu oko 5 mm, zrakasto iseći na osam delova i na širi deo naneti blago rastopljen eurokrem.
5. Kiflice pažljivo zaviti (kao kroasane) i položiti na pleh obložen papirom za pečenje.
6. Prekriti i ostaviti na toplom oko deset minuta, pa premazati s malo ulja i peći u ugrejanoj rerni na 220ºC oko 20 minuta tj. dok ne porumene.