Sastojci:
500 g fileta oslića
1 limun
200 g kukuruznog brašna
2 crvene paprike
150 g crvenog pasulja iz
konzerve
70 g kukuruza šećerca
300 g pelata paradajza
2 kašike ljutog ajvara
mešavina začina
ulje
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Filete oslića iseći na kocke, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Zatim ih uvaljati u kukuruzno brašno pa pržiti na vrelom ulju najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene.
3. Crvenu papriku iseći na kockice, a pelat paradajza samleti.
4. Na malo ulja propržiti crvenu papriku da omekša, a zatim dodati pelat paradajza i kukuruz šećerac te sve zajedno kratko prodinstati.
5. Pred kraj dinstanja dodati pasulj iz konzerve, ljuti ajvar i začine po ukusu pa kuvati još 5 min.
6. Pržene filete oslića preliti pripremljenim umakom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net