Sastojci:
15 krupnih šampinjona
100 g kulena
80 g kisele pavlake
150 g kačkavalja
1 jaje
so, biber
peršunovo lišće
ulje
Priprema:
1. Šampinjone očistiti, pa drške odvojiti a kapice poređati u podmazan pleh.
2. Pavlaku i jaje dobro sjediniti. Zatim, dodati sitno seckan kulen i 100 g rendanog kačkavalja.
3. Na kraju dodati malo seckanog peršuna i začiniti prema ukusu.
Nes-kafe kocke
4. Šampinjone položiti u pleh obložen papirom za pečenje i blago ih posoliti. Peći u ugrejanoj rerni petnaestak minuta.
5. Zatim, ukloniti višak tečnosti koju su pečurke pustile i napuniti pripremljenim nadevom.
6. Vratiti pečurke u rernu i nastaviti pečenje desetak minuta.
7. Pred kraj pečenja posuti rendanim kačkavaljem i sačekati da se rastopi.
8. Izvaditi iz pećnice i poslužiti dok je toplo, uz salatu po izboru.