Sastojci:
4-6 pilećih bataka (sa karabatkom)
60 ml maslinovog ulja
10-ak zelenih maslina sa košticom
1 veća glavica crnog luka
3-4 čena belog luka
300 ml belog vina
3 lista lovora
grančica svežeg ruzmarina
so, biber
Dekoracija
1 limun
peršunov list
masline
Priprema:
1. Piletinu dobro oprati i posušiti, pa odvojiti batake.
2. U široj šerpi, na ugrejanom ulju izdinstati sitno seckan crni luk, uz dodavanje vode ukoliko je potrebno. Dodati sitno seckan beli luk, lovor i grančicu ruzmarina, pa kratko propržiti.
3. Zatim, poređati meso i i propržiti sa obe strane.
4. Naliti belim vinom, dodati masline i začinti prema ukusu. Zatim, kuvati poklopljeno na umerenoj temperaturi oko sat vremena, uz povremeno dolivanje tečnost, koliko da ne zagori.
5. Meso, ruzmarin i lovor izvaditi iz posude, a ostatak smese ispasirati štapnim mikserom.
6. Vratiti meso, doliti još malo tople vode (oko 200 ml) i kuvati dok sos ne provri.
7. Servirati meso, preliti sosom, dodati masline, limun i list peršuna kao dekoraciju , pa poslužiti.