Priprema:
1. Razmrviti kvasac sa kašičicom šećera u pola litre mlakog mleka i ostaviti ga da nadođe.
2. Posebno pomešati polovinu brašna sa 2 kašičice soli, dodati jaja i nadošli kvasac. Zamesiti glatko testo i postepeno dodavati preostalo brašno. Ostaviti oko pola sata da testo naraste.
3. Za to vreme pripremiti nadev: samleti pileće belo meso. Luk sitno iseći, prodinstati ga na malo zagrejane masti, dodati meso i dinstati dok ne omekša. Posoliti i pobiberiti po ukusu i dodati suvi biljni začin.
4. Promešati i ostaviti još malo da se prodinsta, skinuti sa vatre, pa dodati jaje, griz i peršunov list.
5. Nakon toga razvući nadošlo testo na debljinu prsta i iseći ga na kvadrate.
6. Na svaki kvadrat staviti pomalo fila od mesa i uviti u rolnicu.
7. Zagrejati 1 kg masti i pržiti punjene piroške dok ne porumene sa svih strana.