Start Glavna jela Riba Polpete od skuše

Polpete od skuše

Foto: Thinkstock

Sastojci:

4 veće skuše
1 konzerva sardina
2 parčeta hleba
1 kašika seckanog peršuna
1 srednja glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 kašike brašna
mešavina začina
0,5 dl vode, ulje

Priprema:

1. Skuše očistiti a zatim ih poslagati u pleh obložen papirom za pečenje i prekriti folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 30 min. Potom skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok blago ne porumene.
2. Pečene skuše ostaviti da se prohlade pa ih isfiletirati i sitno iseckati. Sardine ocediti od ulja i iseckati
3. Crni i beli luk očistiti i što sitnije iseckati.
4. Parčad hleba preliti vodom, a zatim dobro ocediti i izmrviti.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti seckane skuše, sardine, crni i beli luk, izmrvljeni hleb i peršun. Brašno razmutiti sa malo vode i sjediniti sa ostalim sastojcima. Na kraju dodati začine po ukusu i dobro izmešati da se dobije kompaktna smesa.
6. Od dobijene smese nauljenim rukama oblikovati polpete. Kratko ih pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene. Pržene polpezte po želji poslužiti uz pomfrit
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net