Start Deserti Puding štangle

Puding štangle

puding
Priprema:
Kora:
1. Ulupati 6 belanaca sa 210 g šećera, pa dodati pudinge od vanile i jagode pomešane sa 1/2 praška za pecivo. Polako dodavati žumanca neprekidno muteći. Sve dobro sjediniti.
2. Smesu uliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C dok ne porumeni.
3. Gotovu koru malo prohladiti i preseći napola.

Fil:
1. U posudi za mešanje ulupati 6 žumanaca sa 12 kašika šećera, pa umešati brašno i puding.
2. Mleko staviti na ringlu da proključa pa ukuvati smesu i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
3. Margarin posebno penasto ulupati i sastaviti sa ohlađenim kremom. Podeliti na 2 dela, pa u jedan deo dodati otopljenu čokoladu.
4. Preostala belanca ulupati sa 18 kašika šećera u čvrst šam i skuvati na pari.

Finalni postupak:
1. Na jednu koru naizmenično kašikom vaditi žuti i čokoladni fil. Preklopiti drugom korom i tanko premazati preostalim filovima (samo toliko da se šam bolje zalepi na koru), pa premazati šamom od belanaca.
2. Kolač dobro ohladiti u frižideru, a potom seći na štangle i služiti.

Recept Angele Gombar Sič iz Temerina
Recept Angele Gombar Sič iz Temerina