Sastojci:
– 400 g fileta soma
– 250 g šampinjona
– 1 praziluk
– 1 kašika senfa
– 2 jajeta
– 150 g brašna
– 200 g prezli
– 1 limun
– mešavina začina
za preliv
– 150 g majoneza
– 1 dl pavlake
– 5 zelenih maslina
– 2 kisela krastavca
– mešavina začina
Priprema
1. Šampinjona iseći na listove, a praziluk na kockice.
2. Na malo ulja propržiti praziluk pa dodati šampinjone i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
3. Filete soma poprskati sokom od limuna i začiniti po ukusu. Potom ih premazati senfom, staviti malo fila od pečuraka i urolovati. Svaku rolnu preseći napola kako bi se dobile dve manje rolnice i pričvrstiti ih čačkalicom.
4. Punjene rolnice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mešavinu prezli i rendane kore limuna. Pržiti ih na vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne
porumene.
5. Posebno umutiti majonez i pavlaku, dodati rendane masline i kisele krastavce pa promešati. Pripremljenim umakom preliti pržene rolnice ribe.
n