Sastojci:
16 šampinjona
srednje
veličine
200 g mlevene
junetine
50 g mesnate
slanine
30 g badema
1 manja glavica crnog luka
2 kašike kečapa
16 listova slanine
8 šeri paradajza
majčina dušica
mešavina začina, ulje
Priprema:
1. Drške šampinjona odvojiti od klobuka, a zatim ih iseći na kocke. Klobuke propržiti na vrelom ulju.
2. Mesnatu slaninu i crni luk iseći na kockice, a bademe sitno iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i slaninu a potom dodati mleveno meso te i njega kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša.
4. Pred kraj dinstanja dodati seckane drške šampinjona, kečap, bademe, majčinu dušicu i začine po ukusu pa sve zajedno kratko propržiti.
5. Pripremljenom smesom napuniti pržene pečurke a potom svaku obmotati listom slanine i probosti čačkalicom. Poslagati ih u tepsiju i staviti kratko u zagrejanu rernu da slanina porumeni.
6. Šeri paradaz iseći napola pa na svaku čačkalicu nabosti po jedan komad.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net