Sastojci:
– 1 list oblande
– 20 komada biskvitnog keksa
– 18 kašika mlevenih oraha
– 2 dl soka od pomorandže
– 125 g margarina
– 15 kašika šećera
– 5 kašika griza
– 3,5 dl vode
– 4 vanil-šećera
Priprema
1. U odgovarajuću posudu sipati vodu, dodati šećer, margarin i griz, te kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne zgusne.
2. Skloniti sa šporeta, dodati vanil-šećer i mlevene orahe, polako promešati i ostaviti da se ohladi.
3. List oblande položiti na vlažnu kuhinjsku krpu i premazati ga priprmljenim filom.
4. Biskvitni keks natopiti sokom od pomorandže i složiti preko fila.
5. Oblandu urolovati pomoću kuhinjske krpe i ostaviti u frižider da se stegne. Zatim je iseći na parčad i služiti.