Sastojci:
2 plava patlidžana
1 glavica crnog luka
500 g mešanog mlevenog mesa
1 jaje
100 g feta sira
1 kašika mlevene paprike
4 kašike prezli
400 ml soka od paradajza
200 ml supe od povrća
4 sveža paradajza
4 kašike ulja
mešavina začina
biber, so
Priprema:
1. Patlidžanima odseći drške, a zatim ih oštrim nožem uzdužno iseći na listove i posoliti. Sačekati da puste gorčinu pa ih propržiti na vrelom ulju (malo ulja) sa obe strane da porumene.
2. Crni luk što sitnije iseckati i sjediniti sa mlevenim mesom, jajetom, prezlom i mlevenom paprikom. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati. Feta sir iseći na štapiće.
3. Smesu od mesa podeliti na manje kuglice. Svaku kuglicu istanjiti nauljenim rukama, po sredini staviti štapić feta sira i uviti u ćevap.
4. Punjene ćevape uviti u listove patlidžana. Paradajz iseći na kolutove.
5. Vatrostalnu činiju nauljiti i dno prekriti kolutovima paradajza. Preko paradajza složiti rolnice od patlidžana i preliti mešavinom soka od paradajza i supe od povrća. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC 40 min. Zatim, skloniti foliju i peći dok ne porumeni.