Start Deserti Torte Savršeno i lako: Torta s tri vrste čokolade

Savršeno i lako: Torta s tri vrste čokolade

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

– 600 ml slatke pavlake
– 150 g tamne čokolade
– 200 g bele čokolade
– 200 g mlečne čokolade
– 1 šolja izmrvljenog keksa
– 3 kašike maslaca

ISPROBAJTE I… Domaću čokoladu od samo tri sastojka

Priprema:

Rastopiti tamnu čokoladu i umešati 200 ml slatke pavlake. Staviti u frižider na sat vremena da se hladi.
U drugoj posudi rastopiti belu čokoladu s 200 ml slatke pavlake i stavite u frižider.
U trećoj posudi rastopiti mlečnu čokoladu s 200 ml slatke pavlake, ohladiti.
Podlogu za tortu pripremiti tako što se izmrvljeni keks pomeša s maslacem. Složiti na dno kalupa.
Ohlađene smese izmiksati i redom slagati u kalup. U smese možete staviti malo maskarponea da budu kremastije.
Prema želji, ukrasiti sa šlagom i posuti rendanom čokoladom u tri boje!

Izvor: gastro.hr

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net