Sastojci:
4 manje skuše
400 g krompira
2 paradajza
100 g rukole
maslinovo ulje
1 limun
so, biber
Priprema:
1. Skuše očistiti i isfiletirati.
2. U tiganju dobro zagrejati ulje, pa spustiti filete ribe s kožom okrenutom nadole i posolite po ukusu. Pržite oko 4 minuta, okrenite drugu stranu i nastaviti s prženjem još 4 minuta dok ne porumeni.
3. Prženu ribu poprskati sokom od limuna.
4. Krompir skuvati u ljusci, a potom ga oljuštiti i iseći na kocke.
5. Na masnoću od ribe dodati krompir, te pržiti, povremeno mešajući 5 minuta. Zatim dodati paradajz isečen na kocke, pa nastaviti s prženjem još 5 minuta. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
6. Povrće prohladiti, pomešati s rukolom, poprskati maslinovim uljem i promešati. Poslužiti uz prženu ribu.
Pripremu ovog recepta u slikama tzv. korak po korak pogledajte na narednoj strani…