Sastojci:
1 l mleka
20 g želatina u prahu
16 kašika vode
7 kašika šećera
150 g mlevenih napolitanki od čokolade
150 g mlevenih napolitanki od lešnika
150 g mlevenog keksa
150 g mlevenih badema
500 g malina
5 dl slatke pavlake
Za dekoraciju:
3 dl slatke pavlake
100 g malina
Priprema:
1. Želatin preliti vodom i ostaviti da nabubri.
2. Posebno sjediniti mleko i šećer te kuvati dok ne proključa. Zatim skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi.
3. Dok je mleko još mlako dodati nabubreo želatin i polako promešati. Ostaviti
da se hladi kako bi počeo da se želira.
4. Posebno umutiti 5 dl slatke pavlake u čvrst šlag.
5. Kada želatin počne da se steže, dodavati u njega kašiku po kašiku šlaga od
slatke pavlake i mutiti mikserom.
6. Umućenu masu podeliti na tri dela. U prvi deo dodati mleveni keks i bademe,
u drugi mlevene napolitanke od čokolade, a u treći mlevene napolitanke od
lešnika i polako promešati.
7. U okrugao kalup za tortu obložen providnom folijom sipati fil od mlevenog
keksa i lešnika te poravnati.
8. Zatim naneti polovinu malina i prekriti ih filom od napolitanki sa lešnicima.
Preko rasporediti preostale maline i prekriti ih filom od čokoladnih napolitanki.
9. Ovako pripremljenu tortu staviti u frižider da se stegne preko noći.
10. Sutradan slatku pavlaku i maline umutiti u čvrst šlag i premazati tortu.