Sastojci:
Kore
2 jajeta
350 g brašna
70 g dimljene slanine
150-200 g sitno seckanog praziluka
150 g rendane šargarepe
mleka po potrebi
ulje ili puter
Fil
400-500 g krem sira
60 g sitno seckane pršute
100 g rendane salame po izboru
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, postepeno dodavati brašno, malo soli a potom i mleko, pa mešati dok se ne dobije smesa za palačinke.
2. Potom dodati praziluk iseckan na kolutiće, seckanu slaninicu i rendanu šargarepu, te sve dobro promešati.
3. Od ove smese peći palačinke na malo ulja ili putera (oko 5 većih palačinki).
4. Sir pomešati sa seckanom pršutom i narendanom salamom, pa posoliti po ukusu i sjediniti sastojke.
5. Na svaku palačinku rasporediti podjednaku količinu fila, a poslednju palačinku nije potrebno filovati. Dekorisati po želji i ostaviti u frižideru da se dobro ohladi.