Sastojci:
Testo
800 g mekog brašna
40 g kvasca
500 ml mleka
so
1 kašičica šećera
1 jaje
seme lana
Fil
250 g margarina
500 g sitnog sira
200 g kajmaka
300 ml milerama
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti 150 ml mlakog mleka, šećer, kašičicu brašna i izmrvljeni kvasac. Sve dobro izmešati. Prekriti suvom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglicu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati so i promešati. Sipati preostalo mleko i nadošao kvasac, te postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo testo podeliti na šest jufkica, premesiti i ostaviti da nadođe.
4. Potom uzeti jednu jufku i istanjiti pomoću oklagije. Zatim rukama blago istegliti krajeve testa da bi se dobio krug željenog prečnika koji odgovara tepsiji. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom, pa položiti u nju oblikovanu koru.
5. Koru premazati sa malo milerama i posuti sa manjom količinom rendanog margarina. Preklopiti drugom korom, takođe istanjenom, i premazati je s malo mešavine sitnog sira i kajmaka. Isti postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti sa poslednjom korom, a krajeve testa odstraniti.
6. Gornju koru unakrsno iseći na osam trouglova, odgore premazati umućenim jajetom i posuti semenom lana. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net