Start Vaši recepti Tašina torta

    Tašina torta

    Recept Branke Pešić iz Beograda

    Dinastija i Pesak torta Maša i medved

    Sastojci:

    Pesak torta
    1,3 l mleka
    4 pudinga od vanile
    100 g šećera
    250 g margarina
    200 g šećer u prahu
    250 g tostiranih mlevenih lešnika
    250 g mlevenog keksa
    250 g kokosa
    400 ml slatke pavlake

    Priprema:

    1. U šerpu sipati 800 ml mleka, dodati 100 g šećera i kuvati dok ne proključa.
    2. Posebno umutiti 200 ml mleka sa pudingom od vanile, te sipati u ključalo mleko i nastaviti sa kuvanjem mešajući sve dok se ne zgusne.
    3. Mikserom umutiti šećer u prahu i margarin.
    4. U ohlađeni puding dodati umućenu smesu od margarina i izmiksati.
    5. Dobijenu smesu podeliti na tri dela. U prvi deo dodati mlevene lešnike i promešati. U drugi deo dodati mleveni keks i dobro sjediniti. A, u treći deo dodati kokos i dobro sjediniti.
    6. U četvrtastu posudu obloženu najlon folijom ređati sloj fila sa keksom. Zatim, fil od mlevenih lešnika, a preko fil od kokosa. Prekriti najlon folijom i ostaviti u frižideru da se stegne.
    7. Sutradan složiti torte – prvo Dinastija (veća), a zatim na sredinu postaviti Pesak tortu. Dekorisati šlagom ili slatkom pavlakom, složiti ukrasne figurice likova iz crtanog filma Maša i medved, pa servirati.