Sastojci:
Za koru:
4 jajeta
120 g crne čokolade
50 g maslaca
4 kašike šećera
2 kašike brašna
Za fil:
1 l mleka
4 pudinga s ukusom slatke pavlake
150 g šećera u prahu
200 g margarina
200 ml slatke pavlake
100 g crne čokolade
100 g mlečne čokolade
100 g bele čokolade
Za dekoraciju:
2 kesice šlaga
Priprema:
Kora:
1. Umutiti belanca u čvrst sneg, te polako dodavati šećer, jedno po jedno žumance, prethodno otopljenu čokoladu i maslac. Na kraju varjačom lagano umešati brašno.
2. Dobijenu smesu izliti u okrugao pleh postavljen pek-papirom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 20 minuta.
3. Pečen biskvit izvaditi iz pleha i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. U odgovarajuću šerpu sipati 800 ml mleka sa šećerom i kuvati dok ne provri.
2. Ostatak mleka razmutiti s pudingom i zakuvati u ključalo mleko. Mešati dok se ne zgusne, a zatim skinuti s ringle i ostaviti da se prohladi.
3. U hladan fil dodati penasto umućen margarin i slatku pavlaku. Sve sastojke dobro povezati, pa krem podeliti na tri jednaka dela.
4. U jedan deo dodati rastopljenu crnu čokoladu, u drugi mlečnu, a u treći belu čokoladu.
Finalni postupak:
1. Na tacnu za serviranje staviti ohlađen biskvit i naneti pola fila od crne čokolade.
2. Čokoladni fil premazati filom od mlečne, a zatim i od bele čokolade.
3. Tortu prekriti ostatkom fila od crne čokolade i dekorisati umućenim šlagom. Ostaviti preko noći u frižideru da se stegne i ohladi.