Sastojci:
– 6 kom tortilja (kupovne ili domaće)
– 250 g mlevenog junećeg mesa
– 2 paradajza
– zelena salata
– 1 crvena paprika
– 1 dl paradajz pelata
– čili u prahu
– so, biber, origano po ukusu
– 1 glavica crnog luka
– 150 g sir (npr. gauda)
ISPROBAJTE I…
Priprema: Na malo ulja ispržiti luk isečen na kolutove i papriku isečenu na trakice (ni slučajno dinstati) i ostaviti sa strane kad se uhvati boja. Na istu masnoću dodati meso, posoliti i pobiberiti i dinstati. Dodati malo čilija. Na kraju dodati luk papriku, promešati, začiniti origanom po ukusu i posoliti ili pobiberiti. Promešati par minuta i skinuti sa šporeta. Dodati listove zelene salate i paradajz rezan na kolutove. Tortilje se po ukusu mogu premazati kiselom pavlakom, stavljati par kašika nadeva i rendani sir, pa zamotati i par minuta prepeći na suvom tiganju. Mogu se i zapeći u rerni. Služiti uz salsu ili gvakamoli umak.
Izvor: naxi.rs
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net