Start Odabrani recepti Tri recepta za izdašna slana peciva

Tri recepta za izdašna slana peciva

DH
Foto: Dobra hrana – Punjene lepinjice
  • 60 minuta
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

Testo
500 g mekog brašna
100 g griza
20 g svežeg kvasca
100 ml ulja
200 ml mleka
1 jaje
1 kašičica šećera
so
Fil
3 krompira
150 g praške šunke
150 g kačkavalja
origano

Da li biste pripremili ovo jelo?

Priprema:

Testo
1. Sjediniti 1 dl mlakog mleka, šećer, sveži kvasac i kašičicu brašna. Izmešati i ostaviti da nadođe.
2. U posudu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, preostalo mleko, ulje, griz i malo soli pa promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno i neprestano mesiti dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
Fil
Krompir obariti i izrendati na krupno rende. Kačkavalj takođe izrendati na krupno rende, a prašku šunku iseći na kockice. Sjediniti iseckane sastojke.
Finalni postupak
1. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm te okruglom modlom prečnika 8 cm vaditi krugove od testa.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati kolutove testa.
3. Nauljenim rukama na sredini kolutova napraviti udubljenje. U svako udubljenje naneti malo fila i posuti origanom.
4. Ivice lepinjica premazati umućenim jajetom. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.

Na sledećoj strani pogledajte recept za lisnate pogačice sa sirom