Za fil:
– 150 g mlevenog mesa
– 100 g šampinjona
– 1 džigerica
– 4 kašike prezli
– 100 g maslina bez koštice
– 2-3 kisela krastavca
– pola praziluka
– 1 šargarepa
– 3 kašičice senfa
– 2 jajeta
– mešavina suvog biljnog začina
– beli luk u prahu
– ulje
– soli i bibera po ukusu
Priprema :
1. Pile usoliti dan ranije, posebno ako je veće.
2. Sitno iseckati praziluk, a šargarepu na kolutove i propržiti na malo ulja.
3. Zatim dodati mleveno meso. Posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati beli luk u prahu, pa dobro promešati.
4. Šampinjone iseći na listiće, a krastavce na kockice pa pomešati sa mesom i pržiti dok meso ne omekša.
5. Zatim dodati senf i masline, pa dinstati još 10 minuta.
6. Skinuti sa ringle i ostaviti da se fil malo prohladi, pa umešati jaja, izblendiranu džigericu i prezle.
Finalni postupak:
1. Napuniti pile pripremljenim filom.
2. Premestiti punjeno pile u pleh sa poklopcem i zatvoriti čačkalicama.
3. Poklopiti i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 2 sata
Recept Čedomira Gašića iz Novog Sada
Arhiva: Pošalji recept