Start Kuvamo sa Gastronomske priče Оduvek se znalo šta je zdravo – Danica Maksimović

Оduvek se znalo šta je zdravo – Danica Maksimović

"Doručkujem integralne pahuljice ili napravim kajganu, u koju izrendam tikvice ili šargarepu"

“Doručkujem integralne pahuljice ili napravim kajganu, u koju izrendam tikvice ili šargarepu”

Od doručka do večere

DORUČAK:
Dan počinjem medom, a od kada mi je Marija Crnobori rekla koliko je to dobro, često uzmem i malo jabukovog sirćeta. Doručkujem integralne pahuljice ili napravim kajganu, u koju izrendam tikvice ili šargarepu. Lep doručak može biti i palenta, ali i projica s mladim sirom ili fetom.
RUČAK: Moja mama je bila ugostitelj, pa sam navikla na kuvanu hranu. Često uveče pripremim namirnice, a ujutru ih skuvam, dok se spremam za izlazak iz kuće. Kad ne stignem da spremim hranu za svoju porodicu, odemo u neki restoran. Volim naša domaća jela, ali i italijanske specijalitete.
VEČERA: Posle osam uveče vrlo retko jedem. Kad je predstava naporna, posle nje popijem limunadu ili jogurt, eventualno parče ribe. Uveče ne treba piti ni mnogo vode – budući da se tokom noći ona ne eliminiše iz organizma, ”lepi” se. Jedan lekar mi je rekao da je uveče, kad smo žedni, dobro pojesti jabuku – em ugasi žeđ, em je zdravo.
Ravnoteža
Relaks masaže su mi neophodne, zbog mlečne kiseline koja se skuplja u ramenom i vratnom delu. To je proizvod stresa, jer nije lako raditi posao u kom nekad ne znate ”kad počinje dan i dokle traje noć”, kad vas sa snimanja dovezu u pet ujutru, a već u podne ta ista ekipa ponovo šalje kola po vas… Ravnotežu mi pruža život u skladu s prirodom.
Imam svoje dvorište, svog šarplaninca Teu, svoje biljke… Meni je to pravi spas. Budim se uz cvrkut ptica, gledajući ružičnjak i travnjak, brezu i omoriku, ruzmarin, lavandu, bosijak, majčinu dušicu, nanu… Sve sam ih sama zasadila.