Sastojci:
400 g belog mesa
3 jajeta
120 ml kis. vode
230 g brašna
1 prašak za pecivo
so, biber
peršunov list
ulje
Priprema:
1. Meso (pileće, ćureće) obariti (ili iskoristiti meso iz supe, čorbe), izvaditi iz vode i sačekati da se ohladi.
2. Komade mesa sitno iseckati i začiniti po ukusu.
3. Jaja penasto umutiti i blago posoliti.
4. U umućena jaja dodati kiselu vodu, a zatim postepeno dodavati brašno i neprestano mutiti smesu, sve dok se ne dobije gustina slična masi za palačinke.
5. Dodati prašak za pecivo i promešati, pa u dobijenu smesu dodati meso i sjediniti.
6. Kašikom vaditi smesu i pržiti na umereno ugrejanom ulju sa obe strane, dok ne dobije zlatnorumenu boju.
7. Prženo meso izvaditi na papirni ubrus, sačekati da se višak masnoće ocedi a zatim poslužiti uz salatu ili umak po želji.