Sastojci:
95 g maslaca
1 g soli
prstohvat vanil-šećera
40 g šećera u prahu
15 g belanaca
115-125 g brašna
Priprema:
1. Rernu zagrejati na180°C. Pleh obložiti papirom za pečenje.
2. U dubljoj posudi umutiti maslac dok ne postane penast. Dodati šećer i nastaviti mućenje dok smesa ne postane kompaktna.
3. Dodati belanca i kratko umutiti, pa postepeno dodavati brašno i spatulicom mešati sve dok se smesa potpuno ne poveže.
4. Pripremljenu smesu preručiti u dresir kesu sa širokim zvezdastim nastavkom i istiskivati testo na pripremljen pleh.
5. Peći u ugrejanoj rerni 10-12 minuta.
6. Po želji, ohlađene kolačiće dekorisati i sačekati da se glazura stegne.
7. Čuvati ih u limenoj ili staklenoj posudi sa hermetičkim zatvaračem.