Sastojci:
120 g putera
40 g šećera
1 jaje
80 g mlevenih badema
150 g oštrog brašna
3 vanil-šećera
prah-šećer
Priprema:
1. Bademe blanširati, oljuštiti, osušiti i samleti.
2. Puter sobne temperature umutiti sa šećerom i jajetom.
3. U umućenu smesu dodati bademe i postepeno dodavati brašno da se dobije fino testo.
4. Testo formirati u jufkicu i obložiti najlon folijom pa odložiti u frižider da se ohladi.
5. Ohlađeno rastaniti u oblik valjka i iseći na manje komade oko 1 cm.
6. Dlanovima formirati kuglicu a zatim rastanjiti u mali valjak pa saviti krajeve, da se dobije oblik polumeseca.
7. Pripremljene roščiće stavljati na pleh obložen papirom za pečenje.
8. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC, 10-12 minuta (voditi računa da ne potamne).
9. Tople kolačiće obilato valjati u prah-šećer pomešan sa vanil-šećerom.
10. Hladne roščiće smestiti u posudu sa hermetičkim zatvaračem ili većoj tegli.