Start Odabrani recepti 10 recepata za lagan i ukusan doručak!

10 recepata za lagan i ukusan doručak!

Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 10 min
  • 2 osoba
  • Lako

Sastojci:

3 šake višanja
½ banane
1 kašičica cimeta
1 ceđena pomorandža
6 kašičica mlevenog lešnika
100 ml bademovog mleka

Priprema:

1. Višnje otkoštati a bananu ispasirati. Zatim, sastaviti voće i promešati.
2. Tome dodati cimet i sok od narandže, pa umutiti štapnim mikserom.
3. Kada smesa postane homogena i kremasta, dodati mlevene lešnike i mleko. Nastaviti sa mućenjem dok se ne dobije glatka tekstura i homogenost. Ukoliko je smesa suviše gusta dodati malo mleka kako bi se postigla željena gustina.

Na isti način može se pripremati smuti sa jagodama, kajsijama ili breskvama. Ukoliko se odlučite za varijantu sa breskvama nije neophodno dodavati ceđenu pomorandžu jer breskve sadrže potrebnu količinu soka. Umesto bademovog mleka može se koristiti voda ili jogurt.