Start Odabrani recepti 10 recepata za slane i slatke oblande

10 recepata za slane i slatke oblande

DH
Foto: Dobra hrana
  • 30 minuta
  • 10 osoba
  • Lako

Sastojci:

1 list oblande
300 g švapskog sira
2 kašike pavlake
3 fileta pečene paprike
½ kašičice tucane ljute paprike
½ kašičice belog luka u prahu
50 g zelenih maslina bez koštica
mešavina začina

Priprema:

1. Dobro oceđene filete pečene paprike iseći na kockice, a masline na kolutove.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski sir, pavlaku, tucanu ljutu papriku, beli luk u prahu i začine po ukusu, te dobro izmešati.
3. Dodati pečenu papriku i zelene masline, pa promešati varjačom.
4. Čistu kuhinjsku krpu natopiti vodom, a potom je dobro ocediti i raširiti na radnu površinu. Preko nje staviti list oblande i premazati ga pripremljenim filom.
5. Pomoću kuhinjske krpe oblandu čvrsto urolovati i zajedno sa krpom staviti u frižider.
6. Kada se rolat stegne, iseći ga na parčad i poslužiti.