Start Odabrani recepti 10 torti idealnih za uskršnju trpezu Odabrani recepti 10 torti idealnih za uskršnju trpezu Apr 14, 2017 Facebook Twitter Google+ Pinterest WhatsApp 1 of 8 Umutiti belanca u čvrst šam, dodati šećer i vanil-šećer, te nastaviti mućenje. Umešati brašno pomešano s praškom za pecivo i na kraju kokos. Dobijenu smesu rasporediti u okrugao kalup obložen papirom za pečenje, pa ispeći koru u rerni zagrejanoj na 180ºC dok ne porumeni. Pečeni biskvit preliti mlekom i ostaviti da se ohladi. Žicom izmešati žumanca s pudingom, gustinom, vanil-šećerom i 200 ml mleka. Ostatak mleka sipati u odgovarajuću šerpu i zagrevati, a kad proključa, umešati pripremljenu smesu i kuvati dok se ne zgusne. Dodati kokos, skinuti s ringle i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, te ga sastaviti s ohlađenim kremom. Ulupati slatku pavlaku i lagano sve sjediniti. Na ohlađenu koru naneti polovinu fila. Poređati piškote umočene u mleko. Rasporediti preostali fil i poravnati ga.