Start Deserti Ananas torta

Ananas torta

Clipboard08

PRIPREMA:
1. Skuvati griz u mleku sa šećerom, skloniti sa ringle i dodati 4ringlu da proključa, skloniti sa vatre i dodati 3 kašike kakaoa.
2. Fil ostaviti sa strane da se ohladi pa dodati otopljen margarin.
3. Umutiti 3 jaja, 4 belanca, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, pola kesice praška za pecivo i vanil-šećer. Masu izručiti u pleh obložen pek papirom i peći na
200 ºC dok ne dobije finu žutu boju (kora II).
4. Posebno umutiti 3 belanca i 3 kašike šećera, dodati 3 žumanca i na kraju brašno prethodno pomešano sa praškom za pecivo (kora I). Peći na isti način kao i prethodnu koru.
5. Umutiti šlag krem i malo ostaviti sa strane za dekoraciju.
6. Procediti kockice ananasa i što sitnije ih iseckati. Sok iskoristiti za prelivanje kora.
7. Tortu filovati sledećim redosledom: kora II prelivena sokom, fil, ananas, šlag krem, kora I prelivena sokom, fil, šlag krem ananas, šlag.

Recept Andrijane Kovačević iz Kovina
Recept Andrijane
Kovačević iz Kovina